Szeretet Ervel – Er Szeretettel

Jon psztor blogja

 

2010. június 6.

Ma, ill. tegnap volt az utolsó napom a konferencián. Kicsit vegyes volt a mai napom.
Szokás szerint 5-kor keltett fel az Úr, bár 2 után feküdtem le, és egészen jól ment a de. Szolgált az ajtókról a Jel. 3 és 4 alapján Jack Hayford. 76 éves (aki az egyik legjobban tisztelt pásztor Amerikában).
A prédikációjának a lényege az volt, hogy egy nagyon vékony ajtó van köztünk és Isten dicssége közt. Annyira vékony, hogy szemmel nem látható. Ez az ajtó a fizikai világ és a szellemi világ közt. Viszont bármikor át tudunk menni, mert az Úr hív bennünket, hogy gyere feljebb! Nekünk kell gyakorolnunk azt, hogy feljebb megyünk. Egyszeren idt és lehetséget kell adni az Úrnak, hogy vigyen bennünket fel az dicsségébe.
A végén azt mondta, hogy kiscsoportokat csináljunk és mondjuk el egymásnak, hogy melyik ajtó áll most elttünk, egy nehézség vagy nagy kihívás, de tudod, hogy az Úr akarata, hogy átmenj.

Éppen úgy jött ki, hogy semmilyen csoportba nem fértem bele, mert elttem spanyolul imádkoztak, mellettem koreaiul, mellettem egykét IndiábCindy Jacobsszal és Göncz Enikvelan szolgáló testvérrel imádkoztak Cindy és Mike Jacobs, mögöttem egy asszonycsoport imádkozott. Így egyedül kellett. De a végén észrevett Mike Jacobs, és egyedül imádkozott értem. Prófétált is nekem. Hogy Isten adjon nekem bátorságot, hogy a Wagner Intézetet jól tudjam vezetni, és anyagilag megáldjon engem.
Johnny Enlow-tól, aki írta a 7 hegyes könyvet – eszembe jutott, hogy gyorsan olvastam a másik könyvet, amikor kölcsönkértem Che Ahntól – kölcsönkértem az els könyvet, mivel már nem lehetett kapni a könyvespultnál. Rögtön kivette a táskájából és mosolyogva adta nekem. Vissza akartam adni, de utána elutazott, így nagyon jó ajándékot kaptam.
Örömömben már csak olvastam és ebéd közben ottfelejtettem a telcsimet az étteremben, ami kivételesen korán zárt be aznap, tehát nem kaptam vissza (majd kérem Gönczéket, hogy késbb menjenek érte). Ez nagyon rosszulesett nekem, hisz már mostanában nem szoktam a dolgaimat elhagyni, st az DJ telcsije. Imádkozzatok velem, hogy megkapják Gönczék, amikor keresik ma.
Aztán délután volt a Wagner Intézetnek a diplomaosztása és az iskola hivatalos átadása Che Ahnnak. Nagyon díszített volt és nagyon szép és megható, viszont 90%-ban koreaiak voltak, akik az USA-ban élnek. Annyira buzgók, és nagyon szeretik az Urat. Este újra szolgált Jack Hayford arról, hogy milyen az igazi keresztény. A lényeg az volt, hogy keresi a lehetséget, hogy másoknak szolgálhasson, segíthessen.
Mindjárt elindulok a reptérre.

Legközelebb Londonból közvetítek.

 

 

Szombat, június 5.

Tegnap is egy nagyon jó nap volt.
Reggel dr. Peter Wagner szolgált arról, hogy 4 különböz paradigmaváltás szükséges ahhoz, hogy bevegyük a 7 hegyet. Nagyon forradalmi volt, errl még hallani fogtok. Egypár dologban már benne vagyunk, de vannak olyanok, amik nekem is újdonságot jelentettek.
   1. Az egyházat bibliai perspektívában kell tartani. (Nem szabad nagyobb vagy kisebb jelentséget adni az egyháznak, mint amit a Biblia ad. Jézus csak egyszer beszélt az egyházról, de több mint százszor az Isten királyságáról.)
   2. Az egyház nemcsak az istentiszteleten vagy a gyülekezetekben van, hanem a munkahelyen is. Nukleáris egyház (gyülekezeti) és kibvített egyház (munkahelyi). Szó szerint kell értelmezni a nagy misszió küldetést.
Márk 16:15 gyülekezeti, egyházi szint
Máté 28:19-20 királysági szint
   3. Újra kell értelmezni, gondolni az eschatologiánkat (az Úr visszajövetele).
Pozitív, nem negatív eschatologia
Gyzedelmes, nem szenved
Uralkodó, nem éppen túlél
Királysági, nem kimenekül
Jobbá válik a helyzetünk, nem rosszabbá.
Peter Wagner koreai tolmáccsal
Apcs. 3:20-211
Kor. 15:24-25
Jel. 11:15
   4. Királysági paradigmát kell szem eltt tartani
7 hegyes mértékben kell gondolkozni
A társadalmat kell célozni
Mind a hét hegyet be kell venni
Vallás, család, oktatás, kormány, mvészet-szórakoztatás, média, gazdaság
Van egy gyülekezet mindegyik hegyben, mindegyiknek szüksége van a saját apostolaira
Mindegyik hegynek sajátos szabályai vannak
Taipei, Tajvan, felhkarcoló-gyülekezet, exkluzív.
Péntek: csak mvészek, vasárnap: csak vezérigazgatók és csak meghívás alapján.
Kínai egyetemista diák megtért, de a kormány hegyen van, azért belépett a kommunista pártba, de közben három gyülekezetet vezet.
Ez harc.
Utána még egyszer prédikált a Wagner, a gyülekezetvezetkért való közbenjárásról.
Ezt már gyakoroljuk. A 3 szintet, legbels, középs és küls szint közbenjárás. nagyon komolyan veszi ezt. De egy újabb kijelentést kapott. Üzletekért való közbenjárást. Közbenjárókat fizetni azért, hogy imádkozzanak, mivel ez is ugyanolyan szolgalat, mint egy pásztor, vagy dicsítésvezet, vagy tanító, evangelista. És kulcsfontosságú.
Erik Shannon unokáját fényképezi
Ebédre meghívott Erik Tammaru, kínai étterembe, nagyon finom volt, életem legfinomabb marhahúsos oldalasát ettem. Fényképeztük összevissza az új unokáját, Shannont, nagyon büszke rá természetesen.
Utána visszamentünk egy prezentációra a Wagner Vezet Intézetrl. Több apostoli személy vonzódik hozzánk. Mint Jim Goll (aki prófétálta a magyarországi visszamenetelemet) és Brian Simmons (akit egyszer helyettesítettem Párizsban) és Charles Stock, aki többször volt nálunk, Che Ahnnal meg Randy Clarkkal volt itt '99-ben. Egy egyiptomi pásztornvel is felvettem a kapcsolatot, akinek Londonban van a gyülekezete. Lehetséges, hogy ugyanazon a repüln megyünk vissza. Aztán este eljött Cindy Jacobs, na aztán az prófétaság a csúcson. Olyan profetikus szolgálata volt, teljesen más, mint amire készült, gyerekébredésrl szólt az Úr, és a végén egy angyal kiütötte. Vagy fél óráig, miközben imádkozott és prófétált az emberekért, hirtelen azt mondta, itt vannak az angyalok, és hoppá, már a földön volt, úgy koppant a feje. De addigra már imádkozott értem, és megáldott, hogy Magyarországon, st Európában legyen ébredés a gyerekek közt.
Utána negyed kettig beszélgettünk Gönczékkel a szállodában a magyarországi ébredésrl, ill. a Wagner Vezeti Intézetnek a bevezetésérl.

Na folytatom, ma lesz az utolsó napom itt. Köszi az imákat.

 

 

2010. június 4.

Most péntek reggel van, 8 óra, tegnap akartam blogot írni, de olyan fáradt voltam, hogy elaludtam a gépnél.
Szóval, kedd este megérkeztek Göncz Dániel meg Enik, de érdekes körülmények közt. Leszállították ket a géprl, rendrséggel, mert egyszeren nem voltak szimpatikusak az egyik stewardessnek. Van egy ilyen új szabály, hogy egy stewardessnek vagy pilótának szabad ezt csinálni indok nélkül (a terrorizmus miatt). Tényleg k terroristák, a gonosz számára. De utána a következ járaton jöhettek. Csak közben én ezt nem tudtam, és vártam rájuk. De hála Istennek, van telefon, és sikerült nekem az sms-üket megkapnom. Másnap reggel már 10-kor találkozónk volt a Wagner Vezet Intézetnek a rektorhelyettesével (Markkal, mert Che Ahn most a rektor) meg az adminisztrátorral, Andival, aki marketinges volt a Lexusnál meg a Los Angeles Angels baseball teamnél, meg a legjobb 4 egyetemi kosárlabdánál. Szóval nagyon profi emberek. Megosztottunk egymással a látásunkat és nagyon rugalmasak, megengedik, hogy mi alakítsuk a WLI-t, ahogyan mi jónak látjuk, ami megfelel az itteni viszonyoknak, de úgy, hogy mködképes legyen hosszú távon. Amikor jövünk vissza, akkor lesz egy nagyon fontos megbeszélésünk Ráki Tamással és Süveges Imrével.Utána vártunk arra, hogy Brenda Shakarian (a teljes evangéliumi üzletemberek alapítójának, Demos Shakariannak az unokája) megérkezzen, de nem jött, és miután felhívtuk, kiderült, hogy útközben vastagbélpanasszal olyan beteg lett, hogy félúton vissza kellett fordulnia, kórházba kellett volna mennie már egy éve mtétre, de nem akart bemenni, mert másnap Houston Texasban kellene neki egy imakonferenciát vezetni. Úgy döntöttünk Gönczékkel, hogy leutazunk hozzá, másfél órás út volt. Amikor megérkeztünk, szinte a lábán nem tudott állni a fájdalomtól, alig tudott beszélni. Viszont ajánlottam, hogy imádkozom érte, és azonnal meggyógyult, st prófétáltam érte meg a kollégájáért, aki a Nemzetközi Keresztény Üzletemberek Társaságának az ügyvezetje Richard Shakarian mellett. neki is prófétáltam, láttam t egy házban, ami egy hegyen van, hogy ott egy imatorony lesz. És képzeld el, valóban egy hegy tetején van a háza, ami azért különös, mert ahol voltunk, éppen egy nagy síkság volt.
Utána majdnem este 11-ig ott beszélgettünk, imádkoztunk, prófétáltunk és nagyon megbarátkoztunk egymással. Kiderült, hogy Daniel, aki az ügyvezet, már megcsinálta a Wagner LI-t és teljesen odavan érte. Nekik szolgálatuk van a fiatalok közt, és augusztusban szeretnének jönni Magyarországra, hogy egy ifjúsági fesztivált csináljanak és betanítsák a fiatalokat arra, hogy kell Szent Szellem erejében szolgálni más fiatalok között. Elhozza Brenda a fiát és a lányát is, akik 18 és 20 évesek, meg több fiatalt nemzetközileg, akik ide fognak jönni, hogy mintát csináljanak abból, amit szeretnének más országokban is csinálni. Már gyjtenek pénzt a fiatalok arra, hogy Magyarországra tudjanak jönni.
Másnap, azaz tegnap reggel volt egy zártkör alkalom a HIM apostoli csapatának, és szolgált nekünk Johnny Enlow, aki egy rendkívül próféta. Röviden arról mesélt, hogy mit tervez az Úr a következ években, és hogy ne a hegy alján tartózkodjunk, hanem a hegyek tetejére célozzunk, és hogy milyen könnyen lehet odakerülni szellem által. Pl. az elmúlt másfél év alatt 17 országban sikerült neki prófétálni a város-, ill. országvezetknek, pontosan elmondta nekik, hol vannak arany-, ezüst-, cink-, sóbányák és elrejtett városok, úgyhogy kb. félmilliárd dolláros értéket prófétált eddig, és ezek mind bejöttek. Ezáltal sok meghívása van államfktl, akik ezt kívánják, viszont a következménye az, hogy megnyitják a várost, az országot számára, hogy evangelizálhasson, amennyit akar, és a legjobb stadionokat ingyen kapja. Olyan sokan megtértek egyes helyeken, és meggyógyultak, hogy már félt megtéríteni az embereket, mert nem volt hova küldeni ket gyülekezetbe. Nagyon erteljes volt. Két könyvet is írt errl.
A legújabb nemzetközi tinisztár, Justin Bieber (16 éves) a gyülekezetébe jár. És rendszeresen betöltekezik Szent Szellemmel a koncertek eltt. Meg lehet nézni a YouTube-on. Szinte mindenhol az lemeze az els. Ez az, amit akar csinálni az utolsó idben.
Arról is beszélt, hogy az rzangyalok ki vannak küldve, és azért történnek ezek, hogy az utolsó idben gyors és hatalmas legyen az aratás. Az mondja, nem foglalkozik a területi negatív fejedelmekkel, inkább a pozitív területi szellemekkel, rzangyalokkal foglalkozik, mert sokkal erteljesebbek. (Ez nekem tetszik.)
Utána volt HIM-pásztorok számára egy alkalom, és itt prófétáltak a nagy próféták. Volt egy kis 38 éves n, aki elment Indiába egyedül 25 éves korában és elkezdett gitározni a Gangesz folyóban, ahol mindenféle okkultizmus és bálványimádás van, és most már 1800 gyülekezetet plántált, kb. 6000 gyülekezetnek az apostola, is a HIM-hez tartozik. Van egy kislány, 20 éves, akit megkértek Hollywoodban, hogy legyen rendez, de visszautasította, mert egyetemre jár Indiában és ez jobban tetszik neki. Megmutatta nekem a filmet, amit rendezett. Nagyon profi, össze akarom hozni Gál Damarisszal.
Tegnap este kiküldtek 5 új apostolt hivatalosan. Ezek már bizonyították, hogy apostolok, több gyülekezethálózatuk van, de Peter Wagner, Che Ahn meg James Goll küldte ket ki és 2 deci olajjal kenték fel ket. Aztán Che Ahn szolgált arról, hogy miért változtatta meg a gyülekezet nevét. És aztán volt egy tzalagút, ahol mindenkiért imádkoztunk.

Na most mennem kell. Itt már reggel van.

 

2010. május 31. / 2010. június 01.

Nálatok mar 4 óra van hajnalban szerdán. Nekem meg csak 7 óra este, ill. du., mert nagyon messze vagyunk az estétl. Kb. 25 fok van már, és mindjárt elindulok a Göncz Danit és Enikt felvenni a reptéren.
Ma hajnalban érkeztem meg a szálláshelyemre, Anthoney és Emett csak csütörtökön vártak rám, és így nem voltak készek arra, hogy most jöttem. Hála az Úrnak, igazi keresztények, tehát csak 20 percig tartott, hogy kinyissák az ajtót, és nem is kiabáltak velem, és nem hívták a rendrséget. Nagyon kalandos volt az éjszaka, mert amikor kibéreltem az autót, kb. éjfélkor, akkor jutott eszembe, hogy nem jegyeztem meg, hogy hol is lesz a szállásom. Aztán kunyeráltam egy kis internetet, hogy megnézzem az e-mailemet, de aztán jött a következ problémám, hogy a GPS, amit vettem, nem akar mködni az USA-ban, hiába van benne a program, és pont ezért vettem. Kerestem egy Marriott szállodát, ahol ingyen internetet kaptam és megpróbáltam másfél órán keresztül letölteni az USA-térképet, de hiába. Így google maps-ot használva meg az Iphone-omon lev GPS-szel sikerült ideérnem. Isten áldja meg az Iphone-omat. Ma viszont sikerült beállíttatnom. Jó volt az ügyfélszolgálat itt az USA-ban, meg nagyon udvarias és segítkész, és még értett is hozzá. (Kicsit elszoktam ettl nálunk.)
Utána Mark hívott fel, és bocsánatot kértek azért, hogy rosszul kommunikáltak, hogy mikor érkezem meg, és kárpótlásul meghívott egy nagyon jó grillétterembe, ahol egy fantasztikus barbecue oldalast és életemben a legjobb káposztasalátát ettem. Viszont ami sokkal „finomabb” volt, a Markkal való beszélgetés, ami a Wagner Vezet Intézetrl szólt. is majdnem olyan rült, mint én, és nagy vizionárius. Nagyon szereti a királyságot, és nagyon jó a motivációja és szíve. Nagyon érdekes dolgokat álmodtunk össze, hogy merre akarja vinni ezt az Úr. Holnap találkozunk már 10-kor a Wagner Intézetnek az adminisztrátorával, aki egy kiváló marketinges ember. Che is felhívott, hogy köszöntsön, de el van halmozva, mivel 3 hétig nem volt itthon.

Na holnap folytatom.

2010. május 30.

Szolgáltam Dunaújvárosban a Biblia szól gyülekezetben, sokan gyógyultak meg, és megszabadultak. Azon kívül találkoztam egy cigány apostollal, Rupa Lacival, aki meghívott szolgálni Kunszentmiklósra június 13-án.
Este elutaztam Pozsonyból Londonba.
Másnap Londonból Torontóba, ahonnan írok most, és megyek a repülvel Los Angelesbe.
Késbb írok onnan.

 

2010. május 29. 


Elmentem az Omega központba megtartani egy prófétai iskolát. Nagyon jól sikerült, szintén nagyon gyorsan telt az id, és csodálatos volt látni, hogy valóban lehetett hallani az Úr hangját. Konkrét dolgokkal, még egy szintmért is kitaláltunk.

 

2010. május 28. 

Elutaztunk Budapestre még egyszer, de most Julikával, hogy megnézzük rbottyánt és megbeszéljük a Dave Duell-es tini tábort  augusztusra. Nagyon jól éreztük magunkat, egy kis csoda még történt: az idpont el volt foglalva egy kínai gyülekezettl, de amikor most hívtak, azt mondták, már nem kell nekik, és ezért tudjuk most megkapni, egyébként tovább adták volna másnak.

Találkoztam egy kórustaggal, akinek problémái voltak a párjával, és átadta az életét az Úrnak.

 

 

2010. május 27.
Budapestre utaztunk Andival. Elször az Artisjushoz (jogdíjhivatal), ahol hallgatunk egy eladást arról, hogyan "nem" tudunk fellépéseket kapni a hivatal segítségével, mert a fesztiválokra csak meghívási alapon lehet bekerülni.
Azután elmentünk a Civil Rádióhoz, ahol egyórás interjút csináltak velünk (ezt meg lehet hallgatni a honlapunkon). Nagyon jól sikerült, sokat nevettünk, és egy pár hibát elkövettünk.

2010. április 25.

Nálunk szolgált Göncz Dániel és felesége, Enik!

Dániel három fontos dologról prédikált: Szeresd az Urat, felebarátodat és tegyél tanítvánnyá minden nemzetet. Enik a szentségrl beszélt. Mindkett erteljes volt, de más szempontból. Nagyon jót beszélgettünk utána, és azzal talán mindent elmondtak, hogy „bárcsak ilyen iskolába jártunk volna kamaszkorunkban”.

Johnny közben Svájcban van, és ott énekelt vasárnap egy gyülekezetben, azután hétfn és kedden stúdióban dolgozik egy hív fiúval, aki megnyert egy versenyt, és díjként egy CD-producereléshez kapott pénzt. Hétfn Izsák vizsgázott földrajzból, így válaszolt az anyukájának a tradicionális jegyért (5-ös): Dicsség az Úrnak!
A szlovák orvos Igor feleségétl kaptam egy e-mailt, hogy imádkozzunk, hogy a betegség démon eltávozzon a férjétl, mert hazaküldték diagnózis nélkül.

Imádkozzunk érte, és Bicskei Gabiért, aki szintén nagyon beteg.


2010. április 3.(Els blogom)

 Csütörtökön egy szellemi történelmi jelentség konferencián tolmácsolhattam, amikor több szellemi folyó összetalálkozott, Miskolcon az Újszövetség gyülekezet által rendezett Apostoli és Prófétai Konferencián. Olyan magas szint apostoli és prófétai szolgálókat, mint a Chicagóból származó John Eckhard apostolt, a Mexikóból származó Ana Mendez Ferrellt és a szellemi apostoli vén és atya Alan Vincentet. Egy nap alatt meghallgatni és szolgálatukban részt venni, ez akárhol a világon egy igazi szellemi „esszencia”. Ez folytatódik egészen szombatig. Érdemes ide jönni „megrészegülni”.


Tegnap este (péntek) nagyszeren ünnepeltük meg a nagypénteket egy fantasztikus gospelkoncerttel. Szólista énekükkel kápráztattak el bennünket Bolyki Balázs, Éliás Junior, Farkas Zsófia, Noémi Virág, Wéber Helga és Johnny K. Palmer, ráadásul Londonból érkezett egy gyönyören énekl igazi gospelénekesn Naomi Elliot személyében. Tulajdonképpen a jótékonysági koncert bevételét a Baptista Szeretetszolgalatnak ajánlottuk fel. Díszvendégünk, dr. Hatvani Erzsébet, az Igazságügyi Minisztérium figazgatója személyesen olvasta fel az igazságügyi miniszternek, dr. Forgács Istvánnak a köszöntjét. A koncert fvédnöke dr. Batizi András tb. jamaicai konzul.