Szeretet Erővel – Erő Szeretettel

Jon pásztor blogja

 

2010. június 6.

Ma, ill. tegnap volt az utolsó napom a konferencián. Kicsit vegyes volt a mai napom.
Szokás szerint 5-kor keltett fel az Úr, bár 2 után feküdtem le, és egészen jól ment a de. Szolgált az ajtókról a Jel. 3 és 4 alapján Jack Hayford. 76 éves (aki az egyik legjobban tisztelt pásztor Amerikában).
A prédikációjának a lényege az volt, hogy egy nagyon vékony ajtó van köztünk és Isten dicsősége közt. Annyira vékony, hogy szemmel nem látható. Ez az ajtó a fizikai világ és a szellemi világ közt. Viszont bármikor át tudunk menni, mert az Úr hív bennünket, hogy gyere feljebb! Nekünk kell gyakorolnunk azt, hogy feljebb megyünk. Egyszerűen időt és lehetőséget kell adni az Úrnak, hogy vigyen bennünket fel az ő dicsőségébe.
A végén azt mondta, hogy kiscsoportokat csináljunk és mondjuk el egymásnak, hogy melyik ajtó áll most előttünk, egy nehézség vagy nagy kihívás, de tudod, hogy az Úr akarata, hogy átmenj.

Éppen úgy jött ki, hogy semmilyen csoportba nem fértem bele, mert előttem spanyolul imádkoztak, mellettem koreaiul, mellettem egykét IndiábCindy Jacobsszal és Göncz Enikővelan szolgáló testvérrel imádkoztak Cindy és Mike Jacobs, mögöttem egy asszonycsoport imádkozott. Így egyedül kellett. De a végén észrevett Mike Jacobs, és egyedül imádkozott értem. Prófétált is nekem. Hogy Isten adjon nekem bátorságot, hogy a Wagner Intézetet jól tudjam vezetni, és anyagilag megáldjon engem.
Johnny Enlow-tól, aki írta a 7 hegyes könyvet – eszembe jutott, hogy gyorsan olvastam a másik könyvet, amikor kölcsönkértem Che Ahntól – kölcsönkértem az első könyvet, mivel már nem lehetett kapni a könyvespultnál. Rögtön kivette a táskájából és mosolyogva adta nekem. Vissza akartam adni, de utána elutazott, így nagyon jó ajándékot kaptam.
Örömömben már csak olvastam és ebéd közben ottfelejtettem a telcsimet az étteremben, ami kivételesen korán zárt be aznap, tehát nem kaptam vissza (majd kérem Gönczéket, hogy később menjenek érte). Ez nagyon rosszulesett nekem, hisz már mostanában nem szoktam a dolgaimat elhagyni, sőt az DJ telcsije. Imádkozzatok velem, hogy megkapják Gönczék, amikor keresik ma.
Aztán délután volt a Wagner Intézetnek a diplomaosztása és az iskola hivatalos átadása Che Ahnnak. Nagyon díszített volt és nagyon szép és megható, viszont 90%-ban koreaiak voltak, akik az USA-ban élnek. Annyira buzgók, és nagyon szeretik az Urat. Este újra szolgált Jack Hayford arról, hogy milyen az igazi keresztény. A lényeg az volt, hogy keresi a lehetőséget, hogy másoknak szolgálhasson, segíthessen.
Mindjárt elindulok a reptérre.

Legközelebb Londonból közvetítek.

 

 

Szombat, június 5.

Tegnap is egy nagyon jó nap volt.
Reggel dr. Peter Wagner szolgált arról, hogy 4 különböző paradigmaváltás szükséges ahhoz, hogy bevegyük a 7 hegyet. Nagyon forradalmi volt, erről még hallani fogtok. Egypár dologban már benne vagyunk, de vannak olyanok, amik nekem is újdonságot jelentettek.
   1. Az egyházat bibliai perspektívában kell tartani. (Nem szabad nagyobb vagy kisebb jelentőséget adni az egyháznak, mint amit a Biblia ad. Jézus csak egyszer beszélt az egyházról, de több mint százszor az Isten királyságáról.)
   2. Az egyház nemcsak az istentiszteleten vagy a gyülekezetekben van, hanem a munkahelyen is. Nukleáris egyház (gyülekezeti) és kibővített egyház (munkahelyi). Szó szerint kell értelmezni a nagy misszió küldetést.
Márk 16:15 gyülekezeti, egyházi szint
Máté 28:19-20 királysági szint
   3. Újra kell értelmezni, gondolni az eschatologiánkat (az Úr visszajövetele).
Pozitív, nem negatív eschatologia
Győzedelmes, nem szenvedő
Uralkodó, nem éppen túlélő
Királysági, nem kimenekülő
Jobbá válik a helyzetünk, nem rosszabbá.
Peter Wagner koreai tolmáccsal
Apcs. 3:20-211
Kor. 15:24-25
Jel. 11:15
   4. Királysági paradigmát kell szem előtt tartani
7 hegyes mértékben kell gondolkozni
A társadalmat kell célozni
Mind a hét hegyet be kell venni
Vallás, család, oktatás, kormány, művészet-szórakoztatás, média, gazdaság
Van egy gyülekezet mindegyik hegyben, mindegyiknek szüksége van a saját apostolaira
Mindegyik hegynek sajátos szabályai vannak
Taipei, Tajvan, felhőkarcoló-gyülekezet, exkluzív.
Péntek: csak művészek, vasárnap: csak vezérigazgatók és csak meghívás alapján.
Kínai egyetemista diák megtért, de a kormány hegyen van, azért belépett a kommunista pártba, de közben három gyülekezetet vezet.
Ez harc.
Utána még egyszer prédikált a Wagner, a gyülekezetvezetőkért való közbenjárásról.
Ezt már gyakoroljuk. A 3 szintet, legbelső, középső és külső szintű közbenjárás. Ő nagyon komolyan veszi ezt. De egy újabb kijelentést kapott. Üzletekért való közbenjárást. Közbenjárókat fizetni azért, hogy imádkozzanak, mivel ez is ugyanolyan szolgalat, mint egy pásztor, vagy dicsőítésvezető, vagy tanító, evangelista. És kulcsfontosságú.
Erik Shannon unokáját fényképezi
Ebédre meghívott Erik Tammaru, kínai étterembe, nagyon finom volt, életem legfinomabb marhahúsos oldalasát ettem. Fényképeztük összevissza az új unokáját, Shannont, nagyon büszke rá természetesen.
Utána visszamentünk egy prezentációra a Wagner Vezető Intézetről. Több apostoli személy vonzódik hozzánk. Mint Jim Goll (aki prófétálta a magyarországi visszamenetelemet) és Brian Simmons (akit egyszer helyettesítettem Párizsban) és Charles Stock, aki többször volt nálunk, Che Ahnnal meg Randy Clarkkal volt itt '99-ben. Egy egyiptomi pásztornővel is felvettem a kapcsolatot, akinek Londonban van a gyülekezete. Lehetséges, hogy ugyanazon a repülőn megyünk vissza. Aztán este eljött Cindy Jacobs, na aztán az prófétaság a csúcson. Olyan profetikus szolgálata volt, teljesen más, mint amire készült, gyerekébredésről szólt az Úr, és a végén egy angyal kiütötte. Vagy fél óráig, miközben imádkozott és prófétált az emberekért, hirtelen azt mondta, itt vannak az angyalok, és hoppá, már a földön volt, úgy koppant a feje. De addigra már imádkozott értem, és megáldott, hogy Magyarországon, sőt Európában legyen ébredés a gyerekek közt.
Utána negyed kettőig beszélgettünk Gönczékkel a szállodában a magyarországi ébredésről, ill. a Wagner Vezetői Intézetnek a bevezetéséről.

Na folytatom, ma lesz az utolsó napom itt. Köszi az imákat.

 

 

2010. június 4.

Most péntek reggel van, 8 óra, tegnap akartam blogot írni, de olyan fáradt voltam, hogy elaludtam a gépnél.
Szóval, kedd este megérkeztek Göncz Dániel meg Enikő, de érdekes körülmények közt. Leszállították őket a gépről, rendőrséggel, mert egyszerűen nem voltak szimpatikusak az egyik stewardessnek. Van egy ilyen új szabály, hogy egy stewardessnek vagy pilótának szabad ezt csinálni indok nélkül (a terrorizmus miatt). Tényleg ők terroristák, a gonosz számára. De utána a következő járaton jöhettek. Csak közben én ezt nem tudtam, és vártam rájuk. De hála Istennek, van telefon, és sikerült nekem az sms-üket megkapnom. Másnap reggel már 10-kor találkozónk volt a Wagner Vezető Intézetnek a rektorhelyettesével (Markkal, mert Che Ahn most a rektor) meg az adminisztrátorral, Andival, aki marketinges volt a Lexusnál meg a Los Angeles Angels baseball teamnél, meg a legjobb 4 egyetemi kosárlabdánál. Szóval nagyon profi emberek. Megosztottunk egymással a látásunkat és nagyon rugalmasak, megengedik, hogy mi alakítsuk a WLI-t, ahogyan mi jónak látjuk, ami megfelel az itteni viszonyoknak, de úgy, hogy működőképes legyen hosszú távon. Amikor jövünk vissza, akkor lesz egy nagyon fontos megbeszélésünk Ráki Tamással és Süveges Imrével.Utána vártunk arra, hogy Brenda Shakarian (a teljes evangéliumi üzletemberek alapítójának, Demos Shakariannak az unokája) megérkezzen, de nem jött, és miután felhívtuk, kiderült, hogy útközben vastagbélpanasszal olyan beteg lett, hogy félúton vissza kellett fordulnia, kórházba kellett volna mennie már egy éve műtétre, de nem akart bemenni, mert másnap Houston Texasban kellene neki egy imakonferenciát vezetni. Úgy döntöttünk Gönczékkel, hogy leutazunk hozzá, másfél órás út volt. Amikor megérkeztünk, szinte a lábán nem tudott állni a fájdalomtól, alig tudott beszélni. Viszont ajánlottam, hogy imádkozom érte, és azonnal meggyógyult, sőt prófétáltam érte meg a kollégájáért, aki a Nemzetközi Keresztény Üzletemberek Társaságának az ügyvezetője Richard Shakarian mellett. Őneki is prófétáltam, láttam őt egy házban, ami egy hegyen van, hogy ott egy imatorony lesz. És képzeld el, valóban egy hegy tetején van a háza, ami azért különös, mert ahol voltunk, éppen egy nagy síkság volt.
Utána majdnem este 11-ig ott beszélgettünk, imádkoztunk, prófétáltunk és nagyon megbarátkoztunk egymással. Kiderült, hogy Daniel, aki az ügyvezető, már megcsinálta a Wagner LI-t és teljesen odavan érte. Nekik szolgálatuk van a fiatalok közt, és augusztusban szeretnének jönni Magyarországra, hogy egy ifjúsági fesztivált csináljanak és betanítsák a fiatalokat arra, hogy kell Szent Szellem erejében szolgálni más fiatalok között. Elhozza Brenda a fiát és a lányát is, akik 18 és 20 évesek, meg több fiatalt nemzetközileg, akik ide fognak jönni, hogy mintát csináljanak abból, amit szeretnének más országokban is csinálni. Már gyűjtenek pénzt a fiatalok arra, hogy Magyarországra tudjanak jönni.
Másnap, azaz tegnap reggel volt egy zártkörű alkalom a HIM apostoli csapatának, és szolgált nekünk Johnny Enlow, aki egy rendkívül próféta. Röviden arról mesélt, hogy mit tervez az Úr a következő években, és hogy ne a hegy alján tartózkodjunk, hanem a hegyek tetejére célozzunk, és hogy milyen könnyen lehet odakerülni szellem által. Pl. az elmúlt másfél év alatt 17 országban sikerült neki prófétálni a város-, ill. országvezetőknek, pontosan elmondta nekik, hol vannak arany-, ezüst-, cink-, sóbányák és elrejtett városok, úgyhogy kb. félmilliárd dolláros értéket prófétált eddig, és ezek mind bejöttek. Ezáltal sok meghívása van államfőktől, akik ezt kívánják, viszont a következménye az, hogy megnyitják a várost, az országot számára, hogy evangelizálhasson, amennyit akar, és a legjobb stadionokat ingyen kapja. Olyan sokan megtértek egyes helyeken, és meggyógyultak, hogy már félt megtéríteni az embereket, mert nem volt hova küldeni őket gyülekezetbe. Nagyon erőteljes volt. Két könyvet is írt erről.
A legújabb nemzetközi tinisztár, Justin Bieber (16 éves) a gyülekezetébe jár. És rendszeresen betöltekezik Szent Szellemmel a koncertek előtt. Meg lehet nézni a YouTube-on. Szinte mindenhol az ő lemeze az első. Ez az, amit akar csinálni az utolsó időben.
Arról is beszélt, hogy az őrzőangyalok ki vannak küldve, és azért történnek ezek, hogy az utolsó időben gyors és hatalmas legyen az aratás. Az mondja, ő nem foglalkozik a területi negatív fejedelmekkel, inkább a pozitív területi szellemekkel, őrzőangyalokkal foglalkozik, mert sokkal erőteljesebbek. (Ez nekem tetszik.)
Utána volt HIM-pásztorok számára egy alkalom, és itt prófétáltak a nagy próféták. Volt egy kis 38 éves nő, aki elment Indiába egyedül 25 éves korában és elkezdett gitározni a Gangesz folyóban, ahol mindenféle okkultizmus és bálványimádás van, és most már 1800 gyülekezetet plántált, kb. 6000 gyülekezetnek az apostola, ő is a HIM-hez tartozik. Van egy kislány, 20 éves, akit megkértek Hollywoodban, hogy legyen rendező, de visszautasította, mert egyetemre jár Indiában és ez jobban tetszik neki. Megmutatta nekem a filmet, amit rendezett. Nagyon profi, össze akarom hozni Gál Damarisszal.
Tegnap este kiküldtek 5 új apostolt hivatalosan. Ezek már bizonyították, hogy apostolok, több gyülekezethálózatuk van, de Peter Wagner, Che Ahn meg James Goll küldte őket ki és 2 deci olajjal kenték fel őket. Aztán Che Ahn szolgált arról, hogy miért változtatta meg a gyülekezet nevét. És aztán volt egy tűzalagút, ahol mindenkiért imádkoztunk.

Na most mennem kell. Itt már reggel van.

 

2010. május 31. / 2010. június 01.

Nálatok mar 4 óra van hajnalban szerdán. Nekem meg csak 7 óra este, ill. du., mert nagyon messze vagyunk az estétől. Kb. 25 fok van már, és mindjárt elindulok a Göncz Danit és Enikőt felvenni a reptéren.
Ma hajnalban érkeztem meg a szálláshelyemre, Anthoney és Emett csak csütörtökön vártak rám, és így nem voltak készek arra, hogy most jöttem. Hála az Úrnak, igazi keresztények, tehát csak 20 percig tartott, hogy kinyissák az ajtót, és nem is kiabáltak velem, és nem hívták a rendőrséget. Nagyon kalandos volt az éjszaka, mert amikor kibéreltem az autót, kb. éjfélkor, akkor jutott eszembe, hogy nem jegyeztem meg, hogy hol is lesz a szállásom. Aztán kunyeráltam egy kis internetet, hogy megnézzem az e-mailemet, de aztán jött a következő problémám, hogy a GPS, amit vettem, nem akar működni az USA-ban, hiába van benne a program, és pont ezért vettem. Kerestem egy Marriott szállodát, ahol ingyen internetet kaptam és megpróbáltam másfél órán keresztül letölteni az USA-térképet, de hiába. Így google maps-ot használva meg az Iphone-omon levő GPS-szel sikerült ideérnem. Isten áldja meg az Iphone-omat. Ma viszont sikerült beállíttatnom. Jó volt az ügyfélszolgálat itt az USA-ban, meg nagyon udvarias és segítőkész, és még értett is hozzá. (Kicsit elszoktam ettől nálunk.)
Utána Mark hívott fel, és bocsánatot kértek azért, hogy rosszul kommunikáltak, hogy mikor érkezem meg, és kárpótlásul meghívott egy nagyon jó grillétterembe, ahol egy fantasztikus barbecue oldalast és életemben a legjobb káposztasalátát ettem. Viszont ami sokkal „finomabb” volt, a Markkal való beszélgetés, ami a Wagner Vezető Intézetről szólt. Ő is majdnem olyan őrült, mint én, és nagy vizionárius. Nagyon szereti a királyságot, és nagyon jó a motivációja és szíve. Nagyon érdekes dolgokat álmodtunk össze, hogy merre akarja vinni ezt az Úr. Holnap találkozunk már 10-kor a Wagner Intézetnek az adminisztrátorával, aki egy kiváló marketinges ember. Che is felhívott, hogy köszöntsön, de el van halmozva, mivel 3 hétig nem volt itthon.

Na holnap folytatom.

2010. május 30.

Szolgáltam Dunaújvárosban a Biblia szól gyülekezetben, sokan gyógyultak meg, és megszabadultak. Azon kívül találkoztam egy cigány apostollal, Rupa Lacival, aki meghívott szolgálni Kunszentmiklósra június 13-án.
Este elutaztam Pozsonyból Londonba.
Másnap Londonból Torontóba, ahonnan írok most, és megyek a repülővel Los Angelesbe.
Később írok onnan.

 

2010. május 29. 


Elmentem az Omega központba megtartani egy prófétai iskolát. Nagyon jól sikerült, szintén nagyon gyorsan telt az idő, és csodálatos volt látni, hogy valóban lehetett hallani az Úr hangját. Konkrét dolgokkal, még egy szintmérőt is kitaláltunk.

 

2010. május 28. 

Elutaztunk Budapestre még egyszer, de most Julikával, hogy megnézzük Őrbottyánt és megbeszéljük a Dave Duell-es tini tábort  augusztusra. Nagyon jól éreztük magunkat, egy kis csoda még történt: az időpont el volt foglalva egy kínai gyülekezettől, de amikor most hívtak, azt mondták, már nem kell nekik, és ezért tudjuk most megkapni, egyébként tovább adták volna másnak.

Találkoztam egy kórustaggal, akinek problémái voltak a párjával, és átadta az életét az Úrnak.

 

 

2010. május 27.
Budapestre utaztunk Andival. Először az Artisjushoz (jogdíjhivatal), ahol hallgatunk egy előadást arról, hogyan "nem" tudunk fellépéseket kapni a hivatal segítségével, mert a fesztiválokra csak meghívási alapon lehet bekerülni.
Azután elmentünk a Civil Rádióhoz, ahol egyórás interjút csináltak velünk (ezt meg lehet hallgatni a honlapunkon). Nagyon jól sikerült, sokat nevettünk, és egy pár hibát elkövettünk.

2010. április 25.

Nálunk szolgált Göncz Dániel és felesége, Enikő!

Dániel három fontos dologról prédikált: Szeresd az Urat, felebarátodat és tegyél tanítvánnyá minden nemzetet. Enikő a szentségről beszélt. Mindkettő erőteljes volt, de más szempontból. Nagyon jót beszélgettünk utána, és azzal talán mindent elmondtak, hogy „bárcsak ilyen iskolába jártunk volna kamaszkorunkban”.

Johnny közben Svájcban van, és ott énekelt vasárnap egy gyülekezetben, azután hétfőn és kedden stúdióban dolgozik egy hívő fiúval, aki megnyert egy versenyt, és díjként egy CD-producereléshez kapott pénzt. Hétfőn Izsák vizsgázott földrajzból, így válaszolt az anyukájának a tradicionális jegyért (5-ös): Dicsőség az Úrnak!
A szlovák orvos Igor feleségétől kaptam egy e-mailt, hogy imádkozzunk, hogy a betegség démon eltávozzon a férjétől, mert hazaküldték diagnózis nélkül.

Imádkozzunk érte, és Bicskei Gabiért, aki szintén nagyon beteg.


2010. április 3.(Első blogom)

 Csütörtökön egy szellemi történelmi jelentőségű konferencián tolmácsolhattam, amikor több szellemi folyó összetalálkozott, Miskolcon az Újszövetség gyülekezet által rendezett Apostoli és Prófétai Konferencián. Olyan magas szintű apostoli és prófétai szolgálókat, mint a Chicagóból származó John Eckhard apostolt, a Mexikóból származó Ana Mendez Ferrellt és a szellemi apostoli vén és atya Alan Vincentet. Egy nap alatt meghallgatni és szolgálatukban részt venni, ez akárhol a világon egy igazi szellemi „esszencia”. Ez folytatódik egészen szombatig. Érdemes ide jönni „megrészegülni”.


Tegnap este (péntek) nagyszerűen ünnepeltük meg a nagypénteket egy fantasztikus gospelkoncerttel. Szólista énekükkel kápráztattak el bennünket Bolyki Balázs, Éliás Junior, Farkas Zsófia, Noémi Virág, Wéber Helga és Johnny K. Palmer, ráadásul Londonból érkezett egy gyönyörűen éneklő igazi gospelénekesnő Naomi Elliot személyében. Tulajdonképpen a jótékonysági koncert bevételét a Baptista Szeretetszolgalatnak ajánlottuk fel. Díszvendégünk, dr. Hatvani Erzsébet, az Igazságügyi Minisztérium főigazgatója személyesen olvasta fel az igazságügyi miniszternek, dr. Forgács Istvánnak a köszöntőjét. A koncert fővédnöke dr. Batizi András tb. jamaicai konzul.